Cемінар на тему: «Підготовка собак для виявлення об’єктів CITES»

     2 жовтня 2014 року на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення  проходить міжнародний семінар на тему: «Підготовка собак для виявлення об'єктів CITES».

     Мета заходу - ознайомлення з досвідом у сфері використання пошукових собак у боротьбі з незаконною торгівлею видами дикої природи і їх дериватів, та проведення обговорення перспектив по підготовці собак для виявлення об'єктів, що регулюються Конвенцією ООН про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, які знаходяться під загрозою знищення (CITES).

     Семінар організовано Організацією з безпеки та співробітництва в Європі  (ОБСЄ) / Бюро Координатора економічної та екологічної діяльності ОБСЄ та Департаментом СПКЗ. Захід відбувається в рамках проекту міжнародної ініціативи «Навколишнє середовище та безпека» (ENVSEC) «Запобігання незаконного транскордонного обороту небезпечних відходів та інших транскордонних екологічних правопорушень» (Базель-III).

     В роботі семінару беруть участь представники митних та природоохоронних органів:  в конференц-залі  Департаменту присутні представники Республіки Молдова та фахівці ДФС України, її територіальних органів; експерти з Берліна, Києва, Мінська, Тбілісі, Єревана, Баку та Бишкека працюють в режимі он-лайн.

Програма семінару включає такі питання:

-Презентація проекту ENVSEC/ОБСЄ по протидії екологічним злочинам на кордоні.

-Введення в CITES та незаконна торгівля об'єктами CITES.

-Методи контрабанди об'єктами CITES.

-Світовий досвід використання собак для цілей CITES.

-Методи навчання та матеріал для навчання собак в Німеччині.

-Перспективи по використанню собак (дискусія).

-Дискусія в робочих групах: 

      -вибір пунктів пропуску для використання собак;  

      -вибір видів тварин CITES для навчання собак.

      -організація програм навчання.

http://center.km.ua/index.php/ua/home-ua/91-news-ua/226-ceminar-na-temu-pidhotovka-sobak-dlia-vyiavlennia-obiektiv-cites

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар