В угорській Загоні при вивезенні з Закарпаття виявили 250 контрабандних співочих птахів

16 грудня на прикордонному пункті пропуску в угорській Загоні, що межує з закарпатським Чопом, прикордонна поліція виявила контрабандну партію співочих птахів, що прямувала з України до Італії. 250 пташок були запаковані у низенькі широкі коробки в багажнику автомобіля, інформує угорський szon.hu

Рідкісні омелюхи, снігурі і щиглики щонайменше кілька днів перебували без води та їжі, і деякі з них загинули, повідомили фахівці з Хортобадської пташиної лікарні.

Оскільки через загрозу пташиного грипу птахів не хотіли прийняти в жодному центрі з порятунку птахів чи зоопарку, першим їх прийняв др. Чаба Кішш, а вже вранці п'ятниці живу контрабанду передали до згаданої установи в Хортобаді. При цьому з 250 пернатих туди живими добралися лише 228, для яких обладнали спеціальний, потрібного розміру ізолятор, де птахи пройдуть карантин і лікування. У підсумку, від виснаження там загинула ще частина птахів. Зокрема, зі 42 снігурів 2 загинули, а четверо були травмовані, з 47 омлюхів загинули і травмовані по одній пташці, зі 139 щиглів - 21 мертвий і 5 поранених, інформує угорський National Geographic.

Після звільнення врятовані омелюхи відразу ж почали харчуватися шипшиною, а щиглі та снігурі трималися насторожено, але почали пити і купатися.

Вже наступного тижня пташок планують випустити в дику природу.

 

 

 

 

 

 

18.02.2017

http://zelene.net/interests/pubs/tvariny/ptahi/v-ugorskij-zagoni-pri-vivezenni-z-zakarpattya-viyavili-25-kontrabandnih-spivochih-ptahiv-foto-video.html

 

Немає коментарів:

Дописати коментар